Tweedehands Spullen

Tweedehands spullen zijn te verkrijgen via:

  1. Marktplaats.nl
  2. Kringloopwinkel
  3. Stichting SLIMM/Help Elkaar Helpen
  4. Leger des Heils, Alphen aan den Rijn
  5. Kledingbank Groene Hart
  6. Websites voor gratis spullen

1. Marktplaats.nl

Marktplaats.nl is de grootste website, maar niet de enige, om gebruikte spullen goedkoop  te verkrijgen.

2. Kringloopwinkel

Website: http://kringloopalphen.nl/

De verschillende lokaties van de kringloopwinkels zijn te vinden op de website. 
De hoofdlokatie bevindt zich op Energieweg 13, Alphen aan den Rijn.

3. Stichting SLIMM/Help Elkaar Helpen

Website: http://helpelkaarhelpen.nl

(“Help Elkaar Helpen” was voorheen bekend onder “Alphenaren voor Alphenaren”.)

De Stichting SLIMM/Help Elkaar Helpen zamelt gebruikte spullen in en geeft die  gratis aan mensen die dat nodig hebben. Het beantwoorden van de hulpaanvragen gebeurt veelal door ondersteuning in goederen zoals kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Daarnaast zijn er tegoedbonnen beschikbaar voor verschillende diensten zoals kapper, fietsenmaker, fitness of een dagje weg.

Een vrijwilliger kan een statushouder aanmelden die in aanmerking komt voor hulp. Een statushouder, of iemand anders, kan zichzelf niet opgeven. Opgeven kan door het invullen van het aanvraagformulier op de website: Aanvraagformulier Help Elkaar Helpen

Help Elkaar Helpen stuurt vervolgens een bevestigingsmail, en daarna een mail met foto’s van de spullen die beschikbaar zijn. De vrijwilliger en de statushouder maken een afspraak direct met Help Elkaar Helpenvoor het afhalen van de betreffende spullen. Hierbij kan worden geregeld dat de organisatie de spullen met een bestelwagen thuisbrengt tegen een geringe vergoeding.

Goederen kunnen worden opgehaald op het steunpunt van Help Elkaar Helpen  in de Briljantstraat 1 of bij GrandBazar aan de Ouvertureweg 19 in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie bel 0172 769 211.

De winkel van Help Elkaar Helpen is de GrandBazar aan de Ouvertureweg 19.

4. Leger des Heils Alphen aan den Rijn

Website: http://www.legerdesheils.nl/korpsleiden/dienstencentum

Bij het Leger des Heils, lokatie Zonneweg 3, Alphen aan den Rijn, kan met gebruikte kleding tegen geringe vergoeding kopen.

De kledingwinkel is open:
Woensdags van 11.00 tot 15.00 uur.
Donderdags van 12.30 tot 15.00 uur.

5. Kledingbank Groene Hart

Stichting Kledingbank Groene Hart geeft goede bruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Men kan daar op een prettige, ongedwongen manier kosteloos een vast kledingpakket uitzoeken.

De Kledingbank bevindt zich (tijdelijk) aan de buitenkant van de Aarhof, op Aarhof 68.

Om in aanmerking te komen voor een gratis kledingpakket moet het formulier op de website ingevuld worden. Dit kunt men alleen doen, of samen met een maatschappelijke instantie zoals bijvoorbeeld: WMO, Tom in de buurt, GGZ, kerken en moskeeën, bewindvoerders, enzovoort. Men verwerkt de aangeleverde gegevens en neemt daarna contact op voor het maken van een afspraak.

Website Kledingbank Groene Hart: https://www.kledingbank-groenehart.nl/ .

I.p.v. de inkomensopgave kan een eenvoudig formulier door een vrijwilliger van Stichting Nieuwe Alphenaren worden ingevuld en worden toegevoegd aan de aanvraag. Dit is een speciaal formulier van de kledingbank voor vrijwilligers van Stichting Nieuwe Alphenaren. Dit formulier kan aangevraagd worden via contact@nieuwealphenaren.nl.

6. Websites voor gratis spullen

Vrijwilligers hebben goede ervaringen opgedaan met het verkrijgen van gratis spullen via de volgende websites: