Inloopavond theater castellum
15 oktober 2022

Inloopavond Theater Castellum.
26 oktober 2019

INLOOPAVOND THEATER CASTELLUM. 19 OKTOBER 2018

INLOOPAVOND THEATER CASTELLUM. 16 NOVEMBER 2017

BOSKOOP. ZATERDAG 23 SEPTEMBER 2017

Inloopavond, 14 september 2017. Wijkcentrum Westerhove, Alphen West

Inloopavond 18 maart 2017. Wijkcentrum de Ridder, Alphen Noord

Persbericht

Inloopavond van stichting

Nieuwe Alphenaren een succes. De eerste inloopavond was zaterdag 18 maart 2017 een feit! Na het succes met de Ladies Night in december 2016, heeft de Stichting Nieuwe Alphenaren voor 2017 een aantal wijkbijeenkomsten gepland in de vorm van inloopavonden, waarbij statushouders en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. De eerste inloopavond vond plaats in de wijk Ridderveld (Alphen aan den Rijn), en werd georganiseerd in samenwerking met Tom in de Buurt en was mede gesponsord door het Oranje Fonds. De opkomst met zo’n 150 bezoekers, was veel groter dan verwacht, maar gezellig was het zeker. Op de avond vonden er meerdere muzikale optredens plaats van statushouders uit Syrië en Iran. Het publiek, met veel Syrische en Eritrese statushouders, swingde en zong gezellig mee. Ook de hapjes uit die landen waren verrukkelijk met dank aan de statushouders die zich hier vrijwillig voor hebben ingezet. Gedurende de hele avond kon men langs de kraampjes gaan van Syrië, Eritrea, Tom in de Buurt en Stichting Nieuwe Alphenaren en het Gilde SamenSpraak om informatie te krijgen.

De avond werd geopend met enkele korte toespraken over de situatie in Alphen aan den Rijn, waarbij wethouder Ed de Leest het beleid toelichtte. Naast de wijkbewoners en vele statushouders uit meerdere landen, waren er ook vertegenwoordigers van politieke partijen en andere organisaties aanwezig en later op de avond zelfs de wijkagenten die de sfeer kwamen proeven. En bijzonder moment op deze avond was het optreden van een Eritrese statushouder die naar voren durfde te komen om een verhaaltje in het Nederlands te vertellen over zijn ervaringen in Nederland. Dankzij de samenwerking met statushouders en vrijwilligers werd deze eerste inloopavond een hele mooie en gezellige avond. We bedanken iedereen voor de komst en de hulp en tot de volgende inloopavond!

Stichting Nieuwe Alphenaren zal dit jaar meerdere wijkavonden organiseren om buurtbewoners kennis te laten maken met de nieuwe inwoners en hun cultuur. Alle informatie hierover is te volgen op onze website: www.nieuwealphenaren.nl. Stichting Nieuwe Alphenaren wordt gesteund door het Oranje Fonds