Persbericht

Stichting Nieuwe Alphenaren, Alphen aan den Rijn, 30 januari 2019

Jarige Stichting Nieuwe Alphenaren viert 300e koppeling

Driehonderd keer heeft de Stichting Nieuwe Alphenaren nu met succes een vrijwilliger gekoppeld aan een ‘Nieuwe Alphenaar’: een vluchteling met een verblijfsvergunning die in Alphen is komen wonen. Daarmee viert de stichting haar driejarig bestaan met een mooi en rond getal. “Ook de komende tijd hopen we weer met hulp van enthousiaste vrijwilligers veel statushouders te kunnen helpen”.

Op dit moment heeft de stichting zo’n 110 actieve ‘koppels’ van statushouders en vrijwilligers. Elk koppel komt elke week samen om de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen. Op die manier helpen de vrijwilligers van de stichting ‘hun’ statushouders hun weg te vinden en zich welkom te voelen in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Naast het faciliteren van 1-op-1-begeleiding organiseert Stichting Nieuwe Alphenaren jaarlijks met veel succes inloopavonden en speciale dagen voor statushouders, vrijwilligers en inwoners van de gemeente Alphen. Zo organiseerde de stichting afgelopen jaar een drukbezochte familiedag in Avifauna. Later in het jaar volgde een inloopavond in Theater Castellum, met veel muziek en hapjes.

Over Stichting Nieuwe Alphenaren

Stichting Nieuwe Alphenaren is in januari 2016 opgericht met als doel statushouders en Nederlanders samen te brengen, om de afstand tussen deze groepen te verkleinen en statushouders op weg te helpen naar een snellere integratie in de Nederlandse samenleving. De stichting werkt nauw samen met Tom in de buurt en ontvangt een subsidie van het Oranje Fonds.

Wilt u ook iets doen voor Alphense vluchtelingen? Dat kan! De Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt op korte termijn extra vrijwilligers! Kijk op www.nieuwealphenaren.nl

Nieuwsbrief juni 2018